SI / EN

RRA ZASAVJE NA SEJEMSKO-IZOBRAŽEVALNI PRIREDITVI INFORMATIVA 2019



Največji vseslovenski sejem izobraževanja in poklicev Informativa je pretekli konec tedna, 25. in 26. januarja, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani že enajstič na enem mestu predstavil celovito paleto izobraževanj – od srednješolskih vse do dodiplomskih in podiplomskih programov, številne poklice, informacije o štipendijah,  ponujal pa je tudi več kot 100 mest v okviru projekta Moja prva zaposlitev.
 
RRA Zasavje je v sodelovanju z ostalimi enajstimi regionalnimi razvojnimi agenciji v Sloveniji predstavila Regijsko štipendijsko shemo.
 
S trajnim mehanizmom kadrovskega štipendiranja v okviru sheme želi RRA Zasavje pozitivno vplivati na razvoj človeških potencialov in gospodarstva na območju Zasavske regije, prispevati k dvigu izobrazbene ravni v regiji, znižati strukturno brezposelnost, bolj učinkovito reševati problematiko na področju trga dela, povezati potrebe delodajalcev po kadrih in smeri izobraževanja študentov in dijakov ter spodbuditi vračanje izšolanih kadrov iz univerzitetnih središč nazaj v Zasavje.
 
V okviru sheme je še vedno aktualen Javni razpis za izbor projektov sofinanciranja kadrovskih štipendij delodajalcem za šolsko/študijsko leto 2018/2019, na katerega se lahko prijavijo delodajalci, ki v tem letu štipendirajo najmanj enega dijaka in/ali študenta. Javni razpis je objavljen na TEJ POVEZAVI.
 
Delodajalci, ki načrtujejo, da bodo dijake in/ali študente začeli štipendirati šele v naslednjem šolskem/študijskem letu, imajo možnost oddaje potreb po kadrovskih štipendijah na Javni poziv delodajalcem za prijavo potreb po kadrovskih štipendijah v šolskem/študijskem letu 2019/2020.
Javni poziv je objavljen na TEJ POVEZAVI.


Več informacij v zvezi z RŠS Zasavje je na voljo v rubriki Regijska štipendijska shema Zasavje.




***

Operacijo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada.










Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.