SI / EN

SREČANJE REGIJSKE RAZVOJNE MREŽE

Regionalna razvojna agencija Zasavje (RRA) je 7. decembra, na sedežu agencije v Zagorju ob Savi, organizirala sestanek vseh organizacij članic Regionalne razvojne mreže.

Direktor RRA Jani Medvešek, je udeležencem podrobneje predstavil program Evropske kohezijske politike 2021-2027, s poudarkom na petih glavnih ciljih:

  1. Pametna Evropa,
  2. Zelena, okolju prijaznejša, nizkoogljična Evropa,
  3. Bolj povezana Evropa z izboljšanjem mobilnosti,
  4. Družbena Evropa z izvajanjem evropskega stebra pravic
  5. Evropa, bližje državljanom, ki bodo predstavljali gonilno silo naložb v obdobju 2021 – 2027 ter poseben program, ki ima svoj specifičen cilj, to je Sklad za pravični prehod.

V nadaljevanju je vodja nastajajočega Centra za pravični prehod, Martin Šikovc, predstavil možnosti za vključevanje vseh deležnikov v aktivnosti povezanih z izvajanjem Območnega načrta za pravični prehod (ONPP), ki predstavlja strateško osnovo za črpanje sredstev iz Sklada za pravični prehod. Martin Šikovc je podrobneje predstavil tudi vsebine, ki se nanašajo na sklad na področju ravnanja s človeškimi viri (kakovostno in dostopno učenje, vseživljenska karierna orientacija in usposabljanje ter uvajanje krožnih vsebin v vzgojno izobraževalnih zavodih).




Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.