SI / EN

RRA Zasavje je partner na 28. Ekonomskem forumu

Regionalna razvojna agencija Zasavje je partner na letošnjem  že 28. Ekonomskem Forumu, ki poteka med 4. in 6. septembrom 2018 v Krynici na Poljskem.

Ekonomski forum velja za največji tovrstni dogodek v srednji in vzhodni Evropi, ki ga vsako leto obišče več kot 4000 gostov s področja ekonomije, politike in socialnih ved, ki prihajajo iz več kot 60 evropskih, azijskih in ameriških držav.

Dogodek pokriva tudi več kot 500 novinarjev, ki poročajo časnikom kot so Financial Times, The Wall Street Journal, Bloomberg, Gazetta.

Vodilna tema letošnjega foruma je Evropa skupnih interesov, Evropa skupnih vrednot.

180 panelov, številne diskusije, okrogle mize ter predstavitve bodo omogočile priložnosti za razprave o ključnih vprašanjih Evrope – zdravstvo, inovacije, makroekonomija, reforme, mednarodna politika, družba, inovacije, položaj regij.

RRA Zasavje bo v sklopu dogodka organizirala in vodila panel z naslovom Regije na razpotju. Kje in kako najti nove izzive?, kjer bo s predstavniki regij, ki so se zaradi notranjih ali zunanjih vplivov našli v tranziciji, iskali odgovore na izzive, ki jih je prinesla postindustrializacija. Na vprašanja o izzivih in dobrih praksah bodo odgovarjali gostje, ki prihajajo iz Slovenije (Zasavja), Srbije, Španije in Poljske.

Organizator industrijskega foruma je Inštitut za vzhodne študije,  ki poleg Ekonomskega foruma organizira tudi številne druge dogodke, ki dosegajo evropsko oz. mednarodno prepoznavnost in pokritost.








Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.