SI / EN

Projekt PRONACUL povezuje lokalne turistične deležnike

Regionalna razvojna agencija Zasavje je 5. oktobra v Hiši Okusov Pr Čop organizirala delavnico za lokalne deležnike pod okriljem projekta Pronacul (Interreg Adrion) in zaključno evalvacijo digitalne kampanje #VisitZasavje. Dvomesečna kampanja, ki je trajala od 1. 8 – 30. 9. 2022 je bila izjemno uspešna in je privabila tudi pozornost številnih nacionalnih medijev. V tem času je bilo objavljenih čez 500 vsebin na družbenih omrežjih Facebook in Instagram, ki si jih je ogledalo več kot 12 tisoč ljudi.

Poleg predstavitve izsledkov in ugotovitev iz že izvedenih delavnic in treningov, so organizatorji omogočili tudi lokalnim deležnikom, ki delujejo na področju naravne in kulturne dediščine v regiji, da predstavijo svoje delovanje in pomembnost celotne dediščine za našo regijo. Predstavila se je Natura 2000, Domačija Medved, Rudarski muzej Zagorje in Calvodas (energijski nasad sončna posest). Dogodek se je zaključil s tradicionalnimi okusi zasavske kulinarike izpod rok priznanega kuharskega šefa Lojzeta Čopa in celoten ekipe.

Strokovni sodelavec na projektu Pronacul Jernej Lipar je povedal: »S pomočjo informacij, ki smo jih pridobili, želimo identificirati nove potenciale nadaljnjega razvoja turizma ter tako identificirati nove projektne potenciale, med katerimi je tudi predlog za nov regionalni turistični projekt z nazivom Visit Zasavje.«




Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.