SI / EN

PIONEERS INTO PRACTICE 2018 - Mobilni evropski program strokovnega razvoja za strokovnjake s področij povezanih s podnebnimi spremembami

Program združuje strokovnjake iz industrije, podjetij, univerz, raziskovalnih ustanov, lokalnih uprav kot tudi neprofitnih in javnih organizacij. Je priložnost za mednarodno sodelovanje širom Evrope, izmenjavo strokovnih znanj in dobrih praks, širjenje strokovnih poznanstev in razvijanje novih produktov in storitev za zmanjševanje podnebnih sprememb. Sestavljen je iz delavnic v Ljubljani (skupno 5 dni), e-learninga, skupinskega projekta ter strokovne izmenjave (placementa) za 4-6 tednov pri gostiteljski organizaciji. Kritje potnih stroškov in stroškov nastanitve za pionirje v času trajanja programa v znesku 2000 EUR.

Pogoji za prijavo:

- kot pionirji se lahko prijavijo diplomanti relevantnih področij (okoljevarstvo, trajnostni razvoj, mobilnost, en. omrežja, gradbeni sektor, gospodarjenje z zemljo ter vodami) z vsaj dvema letoma delovnih izkušenj,

- kot gostiteljske organizacije (hosti) se lahko prijavijo organizacije, ki imajo izkušnje/interes za relevantna področja in lahko gostijo enega ali več pionirjev v septembru in oktobru (s tem nimajo nobenih stroškov). Prijavijo se lahko kandidati iz majhnih, srednjih in velikih podjetij, nevladnih organizacij, univerz, inštitutov, javne uprave.



Če ste pripravljeni razmišljati in delovati izven okvirjev in si želeti osvojiti nova znanja ter izkušnje ter prispevati h področju zmanjševanja podnebnih sprememb, je to pravi program za vas!



Prijave so odprte do 15. aprila 2017 do 24:00 na spletni strani: https://pioneers.climate-kic.org/



Več informacij je na voljo v prilogi, ki se nahaja na tej povezavi



Več informacij:


teja.pirnat@conot.si

maja.pivko@ki.si

T: +386 1 4760 513









Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.