SI / EN

[Okrogla miza] Pomen družbene ekonomije pri zelenem prehodu zasavske regije

RRA Zasavje sodeluje pri organizaciji odprte razprave na temo družbene ekonomije in izzivov socialnega podjetništva v zasavski regiji. Dogodek pripravljajo v okviru projekta BODI SOC- Krepitev podornega okolja za socialna podjetja na območju Kohezijske regije Vzhodna Slovenija.

Dogodek z naslovom Pomen družbene ekonomije pri zelenem prehodu zasavske regije bo potekal v torek, 5. 7. 2022, od 10.00 do 12.00, v prostorih Regionalne razvojne agencije Zasavje, Kolodvorska cesta 2, 1410 Zagorje ob Savi.
 
Z nami bodo razpravljali:
- Marko Funkl, župan Občine Hrastnik, 
- Mojca Ž. Metelko, direktorica Zavoda KNOF, socialno podjetje,
- Jurij Bavdaž, svetovalec za socialno podjetništvo, 
- Klara Kržišnik, vodja Regionalnega centra NVO.

"Socialna podjetja spreminjajo življenja ljudi in prinašajo pozitivne spremembe po vsem svetu. Njihove rešitve družbenih in okoljskih težav je mogoče razširiti in uporabiti v različnih okoljih, omogočajo pa bolj odprto, trajnostno naravnano in uspešno prihodnost za vse."

Vodilni partner projekta BODI SOC za Vzhodno kohezijsko regijo je RASR d.o.o. iz Celja, partnerja projekta sta prvo socialno podjetje na Koroškem Zavod SLOKVA so.p. in Zavod Viticia so. p. iz Gornje Radgone.

Vljudno vabljeni







Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.