SI / EN

Evropska komisija na obisku v Zasavju

Zagorje ob Savi, 3. december - Danes je v Zagorju ob Savi potekalo delovno srečanje med predstavniki Evropske komisije in deležniki v Kohezijski regiji Vzhodna Slovenija, ki sodelujejo pri oblikovanju naložbenih potreb v okviru prihodnje evropske finančne perspektive (2021 - 2027). Srečanja so se udeležili predstavniki lokalnih skupnosti, predstavniki občinskih združenj (Skupnost občin Slovenije, Združenje občin Slovenije, Združenje mestnih občin Slovenije), gospodarstva, podpornih služb na področju regionalnega razvoja in drugih.

S strani komisije sta zakonodajne predloge in naložbene prioritete evropskega proračuna 2021-27 predstavila ga. Vittoria Alliata di Villafranca, direktorica Direktorata za regionalni razvoj, in g. Egbert Holthuis, vodja Oddelka za Republiko Slovenijo na Direktoratu za delo in socialne zadeve.

Predstavniki Komisije so se pred srečanjem v Zagorju srečali tudi z deležniki iz Kohezijske regija Zahodna Slovenija.

Na srečanju so predstavniki Evropske komisije predstavili kohezijsko politiko po letu 2021, ki bo financirana iz evropskega proračuna. Po predstavitvah je potekal dialog, na katerem so predstavniki Kohezijske regije Vzhodna Slovenija z Evropsko komisijo izmenjali stališča o novi finančni perspektivi in hkrati izrazili naložbene potrebe za posamezne razvojne regije.













Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.