SI / EN

CONSTRUCTIVE ALPS - Mednarodna nagrada za trajnostno prenovo stavb in gradnjo na območju Alps

Objavljen je četrti natečaj za mednarodno arhitekturno nagrado "Constructive Alps", v okviru katerega se išče zgledne projekte trajnostne gradnje in prenove širom po alpskem prostoru (CH, DE, AT, IT, FL, FR, SL, MC), ki so bili uresničeni med letoma 2012 in 2016. Najodmevnejši projekti bodo prejeli denarne nagrade v višini 25.000 € (1. nagrada), 15.000 € (2. nagrada) oziroma 10.000 € (3. nagrada).

Za sodelovanje v prvem krogu sicer dvokrožnega natečajnega postopka morajo kandidati/kandidatke predložiti natečajno dokumentacijo, ki naj vsebuje: dve fotografiji projektnega objekta, podatke o porabi energije in zapis s kratko utemeljitvijo, zakaj objekt (projekt) po presoji kandidatov/kandidatk sodi v kategorijo stavb, ki se odlikujejo kot še posebej trajnostne. Mednarodna žirija, ki ji bo predsedoval švicarski arhitekturni novinar Köbi Gantenbein, bo pri ocenjevanju natečajnih prispevkov upoštevala naslednja merila: energijsko varčnost, ekološki vidik trajnostnosti, ekonomski vidik trajnostnosti, družbeni vidik trajnostnosti in kulturni vidik trajnostnosti.

Rok za oddajo natečajnega prispevka prek spleta je 20. januar 2017. -> Oddaja natečajne dokumentacije

Vsi projekti, ki se bodo uvrstili v drugi krog, bodo predstavljeni v ugledni strokovni reviji za arhitekturo Hochparterre, na uradni spletni strani natečaja za mednarodno nagrado »Constructive Alps« ter v okviru potujoče razstave, ki bo gostovala v vseh alpskih državah.

Dodatne informacije: www.constructivealps.net

Natečaj Constructive Alps 2017 organizirata Švicarska konfederacija in Kneževina Lihtenštajn v sodelovanju z Univerzo v Lihtenštajnu, Švicarskim planinskim muzejem, revijo Hochparterre in Mednarodno komisijo za varstvo Alp (CIPRA).




Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.