SI / EN

Bomo v zasavski regiji kmalu souporabljali električna e-vozila?

Regionalna razvojna agencija Zasavje v sodelovanju s partnerji iz celotne zasavske regije pripravlja projekt za razpis LIFE, v okviru katerega načrtuje vzpostavitev novih brezogljičnih mobilnostnih sistemov z namenom izboljšanja mobilnosti prebivalstva in zmanjšanja prometnega ogljičnega odtisa v regiji.
 
Načrtujejo vzpostavitev in testiranje javnega modela souporabe električnih vozil (javni zasavski E- Car sharing sistem) ter modelov souporabe električnih službenih vozil v večjih gospodarskih družbah v zasavskih javnih zavodih iz regije. V okviru projekta načrtujejo tudi širjenje obstoječih mrež za izposoje koles in e-koles. 
 
Posebnost projekta bo raziskava trajnostnega vidika električne mobilnosti (problematika življenjske dobe baterij in neobstoječega trga rabljenih električnih vozil) in demonstracija povezovanja mobilnostih sistemov z ostalimi sektorji (pomoč mobilnostnih sistemov pri uravnavanju električnega omrežja, uporaba "odsluženih" baterij v industriji in gospodinjstvih ipd.)
 
Da bo projekt kar najbolje odgovarjal potrebam regijskega prebivalstva in organizacijam, so RRA Zasavje v sodelovanju s Fakulteto za Logistiko Univerze v Mariboru pripravili dva anketna vprašalnika (prvi je za posameznike/gospodinjstva, drugi za organizacije/ podjetja), s katerimi želijo pridobiti podatke o realnih mobilnostnih navadah in potrebah v zasavski regiji.
 
Vabljeni, da izpolnite anketni vprašalnik. Oba vprašalnika sta na voljo v spletni obliki, na spodnjih povezavah.
 
Anketni vprašalnik za posameznike/ gospodinjstva je na voljo TUKAJ.
 
Anketni vprašalnik za podjetja/organizacije/javne zavode/NVO je na voljo TUKAJ.
 
Konzorcij projekta sestavljajo: RRA Zasavje, Občina Hrastnik, Občina Trbovlje, Občina Zagorje ob Savi, Občina Litija, Steklarna Hrastnik d.o.o., Dewesoft d.o.o., ETI Elektroelement, d.o.o., IC GEOSS; Fakulteta za logistiko UM.
 
Hvala za sodelovanje!





Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.