SI / EN

VABILO NA PROMOCIJO PRODUKTOV

Spoštovani,
 

vljudno vas vabimo na promocijo produktov v okviru projekta PRONACUL, ki bo v sredo, 1. marca 2023, ob 10:00 uri v Hiši domačih okusov Pr Čop, Podkum 11, 1414 Podkum.


Namen dogodka je promocija trajnostne valorizacije in ohranjanja naravne in kulturne dediščine na varovanih območjih, ki jih v občini Zagorje ob Savi sestavlja sedem območij Nature 2000 v povezavi z  Rudarskim muzejem Zagorje. Dogodek bo ciljno usmerjen za lokalne deležnike v občini Zagorje ob Savi, ki prihajajo iz naslednjih področij delovanja: mladi, turistični ponudniki, MSP-ji, podeželje, lastniki zemljišč, podporne storitve in ostali deležniki, ki delujejo na področju naravne in kulturne dediščine za nadaljnji razvoj turizma.


V prvem delu dogodka bomo predstavili dosežene rezultate in učinke projekta, že izvedene in bodoče aktivnosti, ki temeljijo na pilotnih aktivnostih s poudarkom na investicijah s posebnim inovativnim in demonstrativnim značajem.
 
V drugem delu dogodka bodo deležniki predstavili lastne produkte, ki imajo potencialne možnosti za pridobitev certifikata. V okviru procesa za certifikacijo produktov kot specifikacijo proizvodov za zajamčeno tradicionalno posebnost bo posebna komisija ocenjevala produkte, ki jih bodo deležniki predstavili. 

Deležniki bodo lahko udeležencem in ciljni publiki predstavili lastne produkte v luči pogostitve z avtentično zasavsko kulinariko – Zasavsko jetrnico.

Vljudno vas prosimo za predhodno prijavo na elektronski naslov: andraz.malovrh@rra-zasavje.si. Prijave so možne do 28. 2. 2023.
 
Vljudno vabljeni!


Dokumenti






Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.