SI / EN

RRA Zasavje je gostila predstavnike Srbije


RRA Zasavje je 2. in 3. oktobra 2019 gostila predstavnike občin RaškaIvanjica, Čačak in Kraljevo, ki so v Zasavje prišli na pobudo Regionalne agencije za prostorski i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga iz Srbije.


Predstavniki zgoraj omenjenih občin, ki spadajo v območje, ki ga pokriva Regionalna agencija za prostorski i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga, so v Zasavje prišli kot del projekta Regionalna saradnja i jačanje kapaciteta za korišćenje predpristupnih fondova i sprovođenje kohezione politike za razvoj regiona.

RRA Zasavje je udeležencem predstavila svoje delovanje ter regijo, predstavnica Območna obrtno – podjetniška zbornica Zagorje je predstavila njihovo delovanje ter Izvajanje celovitih podpornih storitev za potencialne podjetnike in podjetja v okviru Slovenskih poslovnih točk za obdobje od 2018 do 2022 – SPOT REGIJE 2018-2022.

Predstavniki srbskih občine ter njihove regionalne agencije so obiskali tudi Dewesoft, Katapult, Občino Hrastnik, Knjižnico Antona Sovreta Hrastnik, Turistično informacijski center Hrastnik ter Steklarno Hrastnik.

V vseh organizacijah, so spoznavali dobre prakse s področja podjetništva, lokalne ekonomije, delovanja občinske uprave in črpanja evropskih sredstev. V Knjižnici Antona Sovreta Hrastnik, sta se nam pridružili tudi predstavnici LAS Zasavje, ki sta predstavili delovanje LAS ter dobre prakse uspešnih projektov.

Udeleženci so lahko uspešne projekte, ki so bili financirani v okviru LAS, preizkusili tudi v praksi. DDT Trbovlje je v sklopu projekta 4.DRITL - VMR poskrbel za virtualni vstop v rudniško jamo, varovanci VDC Zagorje so v okviru projekta Nasmeh za vse poskrbeli za masažo, pred knjižnico pa so lahko spoznali in kupili rokodelske izdelke, ki so nastali pri projektu sodelovanja Zgodbe rok in krajev.
 
26 predstavnikov Srbije je Zasavje zapustilo z lepimi vtisi, projektne aktivnosti pa se bodo nadaljevale v Kraljevu, v novembru, kjer bo potekala regionalna konferenca o črpanju evropskih sredstev. 

Naslovna fotografija: Občina Hrastnik






Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.