SI / EN

Le še dober mesec do konca prve skupine PONI

Udeleženci prve skupine PONI Zasavje se počasi približujejo četrtemu in hkrati zadnjemu mesecu priprav, s pomočjo katerih bodo lahko uspešno zakorakali na samostojno poslovno pot.

PONIjevci so v zadnjem času nekaj svoje pozornosti namenili področju marketinga, predvsem brandingu, oblikovanja in razvoja poslovne ideje skozi pomen blagovne znamke. Z njimi je bila Petra Marinko, CEO, lastnica in ustanoviteljica podjetja Pharma G, obiskala jih je tudi odločna grafična oblikovalka Anja Deželak, ustanoviteljica podjetja OblikovAnja, ki je skupaj z udeleženci izdelala njihove logotipe, ki bodo pripovedovali njihovo zgodbo.

Ker bodo udeleženci sami morali predstavljati svoje ideje in "pitche" pred publiko, so del izobraževanju namenili tudi izpopolnjevanju komunikacijskih veščin, javnem nastopanju in osebnem slogu. Z njimi je bil tudi Renee Vozelj iz podjetja Chipolo, ki je na podlagi lastnih izkušenj udeležencem predstavil kako od poslovne ideje do njene realizacije.

Terensko delo in raziskave pred ustanovitvijo podjetja so ključni koraki pri pripravi in ustanovitvi uspešnega podjetja. Tudi udeleženci PONI Zasavje tekom 4-mesečnega programa usposabljanja namenijo del časa delu na terenu, kjer še podrobneje razvijejo svoje poslovne ideje, obiščejo partnerje ali stranke ter se srečajo z dobavitelji in potencialnimi kupci.

V programu PONI Zasavje spodbujamo mreženje in izmenjavo dobrih praks med mentorji ter udeleženci programa PONI po Sloveniji. Udeleženci so gostili ekipo PONI iz Ljubljane - PONI LUR. Udeležence je nagovoril Jani Medvešek, direktor Regionalne razvojne agencije Zasavje, nato pa so naši udeleženci predstavili svoje poslovne ideje in pokazali svoje izdelke. Obiskali so tudi Katapult in Zasavski podjetniški inkubator, kjer so nadaljevali z mreženjem in izmenjavo dobrih praks.

Projekt Podjetno nad izzive (PONI) je model podjetniškega usposabljanja, v okviru katerega potencialni podjetniki v 4 mesecih razvijejo in realizirajo svojo podjetniško idejo. Projekt bo potekal med leti 2023 – 2028, vanj bo vključenih predvidoma 106 udeležencev v Zasavski regiji, udeleženci pa so  za čas projekta redno zaposleni na RRA Zasavje.

Vabljeni, da si preberete več o programu na POVEZAVI ali obiščete FB spletno stran PONI Zasavje.






Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.