SI / EN

Katalog potencialne tehnologije

Katalog potencialne tehnologije je nastal kot del projekta CompoWIN (http://www.compohub.eu), katerega cilj je podpreti razvoj industrije kompozitne proizvodnje v Evropski uniji (EU). Projekt CompoWIN financira program Erasmus+. Eden od ciljev projekta CompoWIN je razviti celovit program usposabljanja za delavce v industriji kompozitov.

Katalog je namenjen predvsem izobraževalnim ustanovam, ki lahko nudijo teoretične in praktične učne vsebine. Katalog lahko podpira tako formalno kot neformalno izobraževanje, ki je na voljo. Namenjen je tudi podjetjem, ki se (pre)osredotočajo na proizvodnjo kompozitov in tudi podjetjem z dolgoletno tradicijo delovanja v industriji kompozitov. Podjetja lahko na podlagi kataloga potencialnih tehnologij lažje prepoznajo smeri proizvodnje kompozitov v prihodnosti ter identificirajo potencialne tehnike ali postopke, ki jim bodo v prihodnosti dali največjo dodano vrednost. Poleg tega je katalog zanimiv tudi za samostojne podjetnike, ki se želijo ukvarjati s proizvodnjo kompozitov. S tem katalogom bodo dobili vpogled v različne tehnologije, ki so na voljo pri izdelavi kompozitnih izdelkov in se bodo lahko odločili za postopek oziroma tehnologijo, ki jim najbolj ustreza in se posledično odločili za praktično usposabljanje.

Dokumenti

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.