SI / EN

V Centru za pravični prehod Zasavje je potekala delavnica o vrednotenju okoljskih vplivov

V Centru za pravični prehod Zasavje, ki deluje pod okriljem Regionalne razvojne agencije Zasavje, je 13.9.2023 potekala delavnica o vrednotenju okoljskih vplivov podjetja oz. projekta. Delavnico je vodila Tina Štrukelj, direktorica podjetja Infinite pure solutions d.o.o.,
 
Namen delavnice je bil opremiti udeležence z znanji za učinkovito izpolnjevanje okoljskih zahtev pri pripravi projektov in upravljanju podjetji. Na delavnici so se udeleženci seznanili z regulativo iz področja okolja, okoljskim in ogljičnim odtisom ter načelom DNSH (Do no significant harm oz. Ne škoduj bistveno).

To je bila prva izmed številnih delavnic, ki bodo v prihodnje potekale v okviru programa Centra za pravični prehod Zasavje. V obdobju pravičnega prehoda Zasavja lahko deležniki iz regije pričakujejo še več takšnih dogodkov, ki bodo spodbujali pravičen prehod in trajnostni razvoj.

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.