SI / EN

Delavnica Krepitev zmogljivosti obrtnikov in podjetnikov na področju razpisov in projektnih priprav

4. in 5. 10. 2023 so na Območno obrtno-podjetniški zbornici Hrastnik, Litija, Trbovlje in Zagorje ob Savi potekale delavnice z naslovom "Krepitev zmogljivosti obrtnikov in podjetnikov na področju razpisov in projektnih priprav", ki so bile namenjene vsem potencialnim prijaviteljem na prihajajoče razpise za investiranje v mikro, malih in srednjih podjetjih v občinah Hrastnik, Litija, Trbovlje in Zagorje.

Teja Urbanija, direktorica OOZ Trbovlje je podala uvodne obrazložitve o namenu Sklada za pravični prehod, višini sredstev, ki jih dobi zasavska regija, o možnostih, ki bodo na voljo podjetjem, ki investirajo v regijo in podobno. 

Na konkretnih primerih pa sta predavatelja Nina Sega in Matej Voršnik iz podjetja EUDACE d.o.o. udeležence seznanila s postopki pri javnih razpisih, čemu nameniti posebno pozornost, kaj so upravičeni stroški in kako bo potrebno poročati.

Vsaka delavnica je imela 4 sklope in sicer:
• Razvoj projektne ideje in priprava projekta
• Finančno načrtovanje projektov
• Poročanje projektov
• Promocija projekta in razširjanje rezultatov.


               

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.