SI / EN

Prva skupina PONI udeležencev že skoraj na polovici PONI potovanja

Po slabih dveh mesecih priprav, udeleženci prve skupin PONI Zasavje črpajo nova znanja najrazličnejših področij, ki jim bodo pomagala uspešno zakorakati na samostojno poslovno pot. Urška Stopar iz podjetja FLUMINA jih je seznanila z osnovami gospodarskega prava, saj je poznavanje osnov prava ključno za uspešno in trajnostno poslovanje podjetij ter preprečevanje pravnih tveganj. Jernej Ženko iz Katapulta je udeležencem pomagal in svetoval pri oblikovanju in razvoju poslovnih idej, Andrej Šumer iz podjetja URTP PRO jim je predaval na temo virov financiranja za mala, srednja in velika podjetja, pod vodstvom Larise Kobe, ustanoviteljice podjetja LK Vizija pa so udeleženci na osnovi pregleda konkurence dodelali SWOT analizo s komunikacijskega vidika in izdelali nakupne persone za njihove izdelke ali storitve.

Ker projekt PONI omogoča udeležencem dostop do znanja in predavanj najboljših strokovnjakov in managerjev v Sloveniji, je z udeleženci delil svoje znanje in bogate izkušnje tudi Andrej Orožen, soustanovitelj podjetja Dewesoft in poleg predavanja na temo funkcij v podjetju udeležencem namenil tudi čas za individualno svetovanje pri razvoju njihovih idej. PONIjevci so obiskali podjetje Dewesoft in Katapult in na lastne oči videli, kako iz majhnega zraste veliko.

Projekt Podjetno nad izzive (PONI) je model podjetniškega usposabljanja, v okviru katerega potencialni podjetniki v 4 mesecih razvijejo in realizirajo svojo podjetniško idejo. Projekt bo potekal med leti 2023 – 2028, vanj bo vključenih predvidoma 106 udeležencev v Zasavski regiji, udeleženci pa so  za čas projekta redno zaposleni na RRA Zasavje.

Vabljeni, da si preberete več o programu na POVEZAVI ali obiščete FB spletno stran PONI Zasavje.






Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.