SI / EN

Odločitev o podpori javnemu razpisu za produktivne naložbe v okviru SPP

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je sprejelo odločitev o podpori za javni razpis namenjen spodbujanju investicij za gospodarsko prestrukturiranje v Zasavski in Savinjsko-Šaleški premogovni regiji v obdobju 2024–2027. Razpis za velika ter mala in srednja podjetja v skupni vrednosti 26 milijonov in 200 tisoč evrov bo po napovedih Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport objavljen v petek, 24. maja, v Uradnem listu Republike Slovenije.  

Napovedani razpis bo omogočil podjetjem pridobitev sredstev za investicije v opredmetena in neopredmetena sredstva ter ustvarjanje novih delovnih mest. Ta sredstva bodo ključna za spodbujanje investicij in razvoj gospodarstva v regiji.

Regionalna razvojna agencija Zasavje je pred odločitvijo ministrstva o podpori pripravila pozitivno mnenje o skladnosti javnega razpisa z strateškimi dokumenti, kot sta Območni načrt pravičnega prehoda Zasavske premogovne regije (ONPP) in Regionalni razvojni program (RRP) Zasavske regije. Javni  razpis je usklajen z načrtovanimi cilji in strategijami razvoja regije.





Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.