SI / EN

Objavljen je 1. javni razpis za vključitev v projekt PONI ZASAVJE 2024

RRA Zasavje pričenja z izvajanjem podjetniškega programa usposabljanja v okviru projekta Podjetno nad izzive “PONI Zasavje 2024”.
 
Regionalna razvojna agencija Zasavje pričenja z izvajanjem podpornih aktivnosti za potencialne podjetnike. Objavljen je 1. javni razpis za vključitev vsaj 10-ih udeležencev v projekt Podjetno nad izzive (PONI Zasavje 2024).
 
Projekt PONI Zasavje 2024 je model podjetniškega usposabljanja, v okviru katerega potencialni podjetniki v 4 mesecih razvijejo in realizirajo svojo podjetniško idejo. To se doseže skozi celostni program podjetniških usposabljanj, skozi mentorstvo in nudenje vsestranske pomoči udeležencem pri uresničevanju njihovih poslovnih idej.  Posebnost projekta predstavlja zaposlitev udeležencev za čas trajanja programa na RRA Zasavje, kar udeležencem omogoča ne le finančno podporo pri razvoju njihovih poslovnih idej, ampak tudi čas, ki ga lahko udeleženci namenijo izključno pridobivanju novih znanj, izkušenj in pripravi na vstop na samostojno podjetniško pot.

V projekt se lahko vključijo osebe s poslovno idejo, ne glede na starost, stopnjo izobrazbe ali status brezposelne osebe. Pogoj je, da imajo kandidati prijavljeno stalno ali začasno bivališče v Zasavski regiji, ter da so na dan pričetka vključitve osebe z nami zmožne podpisati pogodbo o zaposlitvi.  Prijava poteka preko javnega poziva, objavljenega na spletni strani RRA Zasavje, ki ga lahko preberete TUKAJ

Razpis je odprt vse do 11. 12. 2023.

Cilj projekta je, da udeleženci po končanem usposabljanju ustanovijo lastni poslovni subjekt (s.p., d.o.o. in druge oblike poslovnih subjektov). V projekt PONI Zasavje 2024 bo do leta 2029 vključenih 106 potencialnih udeležencev, pričakuje pa se 30 % realizacija projekta oziroma registracija 32 novih poslovnih subjektov najkasneje v obdobju 1 leta po zaključku usposabljanja.
 
PRIJAVNA DOKUMENTACIJA
JAVNI RAZPIS
VZOREC POGODBE (zgolj informativne narave)

Informacije v zvezi s projektom PONI ZASAVJE lahko dobite tudi na e-mailu info@rra-zasavje.si, na tel. +386 (0)8 38 49 500 ali osebno na sedežu Regionalna razvojna agencija Zasavje, Kolodvorska cesta 2, 1410 Zagorje ob Savi.

Projekt financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Celoviti projekt se izvaja v okviru Programa evropske kohezijske politike v obdobju 2021-2027 v Sloveniji in ga lahko umestimo pod Prednostno nalogo 1: Inovacijska družba znanja, Specifični cilj RSO1.3. Krepitev trajnostne rasti in konkurenčnosti MSP ter ustvarjanje delovnih mest v MSP, med drugim s produktivnimi naložbami (ESRR).


Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.