SI / EN

Prvi certificirani Projektni managerji pravičnega prehoda

Regionalna razvojna agencija Zasavje je v sklopu Centra za pravični prehod v mesecu oktobru organizirala usposabljanje za naziv »Projektni manager pravičnega prehoda«, ki bo udeležencem omogočil lažje prijave na razpise in kasnejše vodenje projektov na programu. Dne 16. 10. 2023 so udeleženci zaključili usposabljanje, na katerem so dobili praktične odgovore na vprašanja, kako v praksi načrtovati projekte in prijave na razpise v sklopu Pravičnega prehoda ter kako uspešno črpati tako povratna kot tudi nepovratna sredstva.

Večina prijavljenih udeležencev je izpit uspešno opravila in pridobila certifikat z nazivom »Projektni manager pravičnega prehoda«. Vendar tudi za vas vi še ni prepozno, saj še vedno lahko pridobite ta naziv. Seveda, v kolikor boste uspešno zaključili izobraževanje na naslednjem terminu, ki bo na voljo v mesecu novembru.

Več informacij o usposabljanju in prijava na novemberski termin je na voljo na spodnji povezavi.
https://www.rra-zasavje.si/si/novice/postanite-usposobljeni-projektni-manager-pravicnega-prehoda-678.html

Udeleženci oktobrskega termina so že spoznali posamezne faze pri pripravi projektne ideje, dobili napotke glede poročanja zahtevkov, ustvarili pregled nad EU sredstvi za lažje načrtovanje razvojnih aktivnosti v organizaciji ter prejeli informacije o načrtovanju razvoja organizacije skladnega s smernicami EU. Poleg tega so osvojili tudi naslednje vrline: bistveno manj porabljenega časa in energije za projekte organizacije; stalna pripravljenost na nove projekte; načrtovanje trajnostnega razvoja organizacije; ekonomsko učinkovito, okolju in ljudem prijazno delovanje.

Predavanje je vodila Urška Ošljak, vodja razvoja v podjetju CresCo, družba razvojnih priložnosti, d. o. o., generalna sekretarka TERIS in projektni strokovnjak na Univerzi v Mariboru, predavateljica projektnega managementa razvojnih projektov in programov. Njena predavanja temeljijo na 18-letnih praktičnih izkušnjah uspešnega črpanja evropskih sredstev in različnih oblik financiranja poslovanja javnega in zasebnega sektorja.

     

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.