SI / EN

RRA Zasavje vabi na izlet

Vabimo vas na izlet z električnim kombijem po Natura 2000 območjih v občini Zagorje v okviru projekta ADRION 842 PRONACUL. Start bo predvidoma potekal vsak petek po predvidenem urniku, vsakič ob 9. uri pred objektom Vila MEDEA, kjer so prostori Glasbene šole Zagorje in RRA Zasavje.


Okvirni vozni red

Točka poti Odhod
Zbirno mesto Vila MEDEA - GŠ Zagorje in RRA Zasavje
(parkirišče pred objektom)
9:00
Natura 2000 – Reber Borovja
(pri lesenem mostu na Savi)
9:15
Natura 2000 – Del Posavskega hribovja
(pri semaforiziranem križišču pri zagorskem mostu čez Savo)
9:25
Natura 2000 – Kotredež
(parkirno mesto Evropark)
9:30
Natura 2000 – Čemšeniška planina
(gostilna Zaloka)
9:45
Natura 2000 – Del območja Trojan
(avtobusna postaja Zavrh pri Trojanah)
10:05
Natura 2000 – Medija Borovja
(avtobusna postaja Medija)
10:20
Rudarski muzej Kisovec
(pri rudarskem muzeju)
10:35
Vrnitev na zbirno mesto Vila MEDEA - GŠ Zagorje in RRA 10:40

 

Spoznajte posebej varovana naravna območja v občini in njihove živalske in rastlinske vrste, ki so pomembne ne le za Slovenijo, temveč za celotno Evropsko unijo. Vsak udeleženec prejme tudi brošuro z označenimi kolesarskimi in pohodniškimi potmi v Zagorju ter opisom lokalnih območij Nature 2000.

Več o projektu ADRION_842_Pronacul si lahko preberete na povezavi https://www.rra-zasavje.si/si/projekti/pronacul/

Predstavili vam bomo 100% električni kombi - investicijo manjšega obsega, kot ekološko inovacijo, ki predstavlja sinergijo med naravno in kulturno dediščino. Kombi namreč v občini Zagorje ob Savi povezuje vsa zavarovana območja Natura 2000 z Rudarskim muzejem Zagorje.

Vozilo je namenjeno obiskovalcem, kot tudi lokalnim prebivalcem z bolj oddaljenih podeželskih območij, s čimer bomo prispevali k zmanjšanju izpustov CO2 in PM10 delcev.
Izlet lahko zaradi slabega vremena odpade. Zato vas prosimo, da predhodno podate vaše zanimanje na kontakt: andraz.malovrh@rra-zasavje.si ali jernej.lipar@rra-zasavje.si ali info@rra-zasavje.si ali na telefonsko številko +386 (0)8 38 49 500.

Izlet bo izveden v skladu z navodili in priporočili NIJZ za preprečevanje širjenja bolezni .covid-19.





Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.