SI / EN

Tedni vseživljenjskega učenja in Parada učenja 2024

Danes (petek, 10. 5. 2024) so se začeli Tedni vseživljenjskega učenja 2024, ki bodo trajali vse do 16. 6. 2024. Dogajalo se bo v vseh treh zasavskih občinah, za vas pa so na Zasavski ljudski unverzi skupaj s številnimi partnerji in organizacijami, pripravili več kot 100 brezplačnih dogodkov.

V okviru Tednov vseživljenjskega učenja pripravljo tudi Parado učenja 2024, ki bo letos prvič v občini Hrastnik, in sicer pri Športnem parku na Logu. Na Paradi učenja se bodo v okviru Regionalne razvojne agencije Zasavje predstavili tudi udeleženci 1. skupine PONI Zasavje 2023-2028. V primeru dežja bo dogodek v Športni dvorani v Hrastniku.

Parada učenja bo v sredo, 22. 5. 2024, od 16.00 do 19.00, kjer bo program na odru in stojnicah, kjer se bo pelo, plesalo, ustvarjalo in še več ... Zabaval vas bo tudi slovenski raper Trkaj, tako da dogodka res ne smete zamuditi. Krovna tema letošnjega dogodka je Učenje je življenje - naj krepi in radosti.

V dopoldanskem času pa bodo potekale tudi zanimive spremljevalne dejavnosti - kaj vse se bo dogajalo, pa si poglejte v priloženem programu.

Več kot 40 sodelujočih organizacij, vrsta stojnic, pester program ... Pridružite se nam in videli boste, da je učenje res življenje. V vseh pomenih besede.

Celoten program PU in prireditev TVU najdete TUKAJ

Na dogodke, ki jih organizira ZLU, se lahko prijavite TUKAJ.

Častni pokrovitelj Parade učenja 2024 je župan občine Hrastnik, Marko Funkl. Na dogodek vabijo Zasavska ljudska univerza, KRC Hrastnik, Osnovna šola narodnega heroja Rajka Hrastnik in Občina Hrastnik.

Lepo vas pozdravljajo in se že veselijo srečanja z vami!




Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.