SI / EN

[VABILO] Delavnica krožna ekonomija – Od pilota do “EU kandidata” (modul 2)

Center za pravični prehod Zasavja vabi vse akterje, ki so vključeni v snovanje in implementacijo trajnostnih in krožnih modelov, na drugi modul Krožne akademije Zasavje z naslovom “Od pilota do »EU kandidata« – modeliranje izbranega krožnega potenciala in zasnova krožnega ekosistema.”
 
 
Delavnica bo potekala v četrtek, 30. maja 2024, med 9:00 in 12:30 uro, na lokaciji Kolodvorska cesta 2, Zagorje ob Savi.

Namen delavnice: Na drugem modulu bomo iz idejnih zasnov, ki smo jih zbrali s pomočjo v procesu prvega modula Krožne ekonomije Zasavje, oblikovali strukturirane krožne poslovne modele. Ti modeli bodo vključeni v širši inovacijski ekosistem trajnostnega, regenerativnega in krožnega gospodarstva Zasavja. Poseben poudarek bo na družbenih in okoljskih učinkih predlaganih rešitev.
Izvajalec delavnice: Circular Change, Institut za krožno gospodarstvo. Z vami bosta mag. Ladeja Godina Košir, ustanoviteljica in direktorica Circular Change ter so-predsedujoča Evropski platformi za krožno gospodarstvo (ECESP) v Bruslju, ter Meta Pezdir, vodja projektov in ena od soavtoric Nacionalne strategije za izstop iz premoga in prestrukturiranje premogovnih regij v skladu z načeli pravičnega prehoda.
Organizator: RRA Zasavje (Center za pravični prehod Zasavje)
 
PRIJAVITE SE na TEJ POVEZAVI (prijave so obvezne).
 
Vabljeni!
 
»Aktivnosti Centra za pravični prehod so v celoti financirane iz tehnične pomoči Sklada za pravični prehod.«

 


Dokumenti






Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.