SI / EN

[VABILO] Delavnica: Krožna ekonomija - krožno gospodarstvo kot vezivo skupnosti in regionalne konkurenčnosti

Vemo, da v Zasavju ne manjka priložnosti za zeleni, krožni in pravični prehod. Nekatere smo že prepoznali na delavnici na temo krožnega gospodarstva ob izteku lanskega leta, nove navdihe smo pridobili na strokovni ekskurziji v začetku marca na Nizozemskem, vse skupaj pa bi želeli povezati v zemljevid konkretnih priložnosti za udejanjanje modelov krožnega gospodarstva in za sistemski razvoj naše Zasavske regije, zato vas vabimo na delavnico krožne ekonomije - Krožno gospodarstvo kot vezivo skupnosti in regionalne konkurenčnosti.

Zakaj je prav krožno gospodarstvo "orodje", ki ob zagotavljanju večje odpornosti gospodarstva hkrati krepi mednarodno konkurenčnosti in prispeva k boljši kakovosti življenja?
Ogledali si bomo nekaj primerov, nato pa se osredotočili na potenciale Zasavja. Morda v vaši organizaciji že delujete skladno s krožnimi prinicipi, pa tega niste ubesedili, morda iščete partnerje in projekte, s pomočjo katerih bi lahko uresničili svojo krožno vizijo, morda pa ste si strateške cilje za krožni prehod že zarisali, pa jih s povezovanjem in ustreznim financiranjem lahko dosežete hitreje in učinkoviteje. 

Premierno bomo tudi predstavili zaključke največjega svetovnega dogodka na temo krožnega gospodarstva - World Circular Economy Forum (WCEF), ki se bo odvijal med 15. in 18. aprilom 2024 v Bruslju, da bomo imeli pred seboj še "globalni zemljevid krožnosti". 

V ponedeljek, 22. aprila 2024, bomo med 9:30 in 13:00 skupaj naslovili prvi korak na poti do definiranja potencialnih krožnih projektov, umeščenih v razvojni strateški načrt Zasavja. Z vami bosta mag. Ladeja Godina Košir, ustanoviteljica in direktorica Circular Change ter so-predsedujoča Evropski platformi za krožno gospodarstvo (ECESP) v Bruslju ter Meta Pezdir, vodja projektov in ena od soavtoric strategije Pravičnega prehoda Zasavja.

Bodite z nami in zagotovite, da bodo vaše ideje in projekti del naše skupne zelene, krožne in pravične prihodnosti!

PRIJAVITE SE na TEJ POVEZAVI (prijave so obvezne). 

Dokumenti






Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.