SI / EN
Grajska ulica 2, 1410 Zagorje ob Savi, Slovenija
info@rra-zasavje.si
Južna, južna! Raznolikost na zasavskih krožnikih
11
Apr

Južna, južna! Raznolikost na zasavskih krožnikih

RRA Zasavje, Punkt, OŠ Toneta Okrogarja ter Mladinski center Zagorje vas vabijo, da skozi kulinariko pripovedujete zgodbo o raznolikosti naše regije. 

 

RRA Zasavje je od začetka leta 2017 partner v evropskem projektu ACCESS, kjer sodelujejo partnerji iz različnih evropskih držav (Italija, Nemčija, Poljska, Španija, Grčija)


V času trajanja projekta (1.1.2017-31.12.2018) je predvidenih 7 srečanj projektnih partnerjev. Od 8.-10. maja 2018 bomo projektne partnerje gostili tudi v Zasavju, aktivnosti pa smo pripravili skupaj s Punkt-omOŠ Toneta Okrogarja ter Mladinskim centrom Zagorje

 

Da bosta čas in bivanje v naši regiji tujim gostom prijetna ter razgibana, vas vabimo k pripravi in predstavitvi vaših tradicionalnih jedi na  kulinaričnem dogodku Južna, južna!, kjer bodo degustacijo pripravile različne kulturne skupnosti in generacije Zasavja.

 

S skupnim kuhanjem praznujemo raznovrstnost tradicij in kultur, ki bogatijo zasavske jedilnike. Raznolikost regije je namreč tudi njegova zgodovinska dediščina in skupna zgodba, ki se najlepše pripoveduje ravno skozi hrano. Dogodek bo v  sredo, 9. maja 2018, od 16. do 19. ure, v Parku dr. Janeza Drnovška v Zagorju ob Savi.

Na dogodku se bodo kuhali manjši zalogaji v obliki prigrizkov, nekaj že pripravljene hrane pa prinesete s seboj. Priskrbite kuharsko opremo, po potrebi plinski gorilnik (zaradi omejenega dostopa do elektrike), organizatorji pa poskrbijo za:

  • bon za nakup sestavin,
  • stojnico in
  • jedilni pribor, krožnike, prtičke in vreče za smeti,

Kuhanje bosta spremljala kulturno-umetniški program  in Živa knjižnica, v kateri knjige nadomeščajo ljudje in njihove zgodbe. 

Kontaktna številka: 031 872 473 / ga. Mateja Jecl

Prijave pošljite na juzna@punkt-cc.org, do 20.4.2018

Dogodek je del projekta ACCESS, ki ga Razvojna regionalna agencija Zasavje izvaja s partnerji iz štirih evropskih držav, podpira pa Program Evropa za državljane. V projektu so moči združili tudi Punkt - Laboratorij za kreativne industrije, Mladinski center Zagorje ob Savi in OŠ Toneta Okrogarja.

 

Veselimo se sodelovanja in kličemo:  
 

skup' se kuha, skup' se jé!