SI / EN

Uporaba kulturne in naravne dediščine v adrenalinskem turizmu - tematski seminar

V četrtek, 27. 5., od 10. ure dalje Regionalna razvojna agencija Zasavje kot partner projekta RAMSAT, Interreg Europe, katerega namen je revitalizacija odročnih in hribovitih predelov regij s pomočjo trajnostnega turizma, organizira virtualni tematski seminar Uporaba kulturne in naravne dediščine v adrenalinskem turizmu

Dogodek bo združil predstavitve dobrih praks na področju adrenalinskega turizma projektnih partnerjev iz šestih evropskih držav (Romunija, Portugalska, Španija, Slovenija, Bolgarija in Severna Irska).

Do sedaj smo lahko prek spleta spremljali že dva tovrstna seminarja, in sicer smo si virtualno lahko ogledali bolgarsko predstavitev kanjona reke Chernelka v regiji Pleven ter romunsko predstavitev eko turizma v pogorju Cindrel − Marginimea Sibiului, območja Natura 2000 v Transilvaniji.
RRA Zasavje bo kot tretji partner organizirala srečanje in pripravila predstavitev dobrih praks in potenciala adrenalinskega oz. pustolovskega turizma v Zasavju, pri čemer se bomo osredotočili na uporabo industrijske in naravne dediščine regije.

Seminar bi moral potekati v živo, z obiskom projektnih partnerjev v Zasavju, vendar smo bili zaradi razmer tudi tokrat primorani  srečanje prestaviti v virtualno okolje. 

Prosimo, da se za udeležbo na dogodku registrirate na naslednji povezavi:  http://go.irradiare.com/20210527-RamsatThematicSeminar

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.