SI / EN
Kolodvorska cesta 2, 1410 Zagorje ob Savi, Slovenija
info@rra-zasavje.si
19
Oct

EU za državljane - Projekt ACCESS

Regionalna razvojna agencija Zasavje že od začetka leta 2017 aktivno sodeluje v partnerstvu projekta ACCESS - Skupni izzivi, izkušnje in rešitve za migrante. Cilj projekta, ki je financiran s strani programa Evropa za državljane,  je identifikacija problematika in izzivov priseljencev v evropskih državah.

Po vseh srečanjih projektnih partnerjev, tako doma kot tudi v tujini (Poljska, Grčija, Italija, Nemčija), ki so bila izvedena v 2 letih trajanja projekta in na katerih so bile identificirane in podrobno predstavljene dobre prakse reševanja problemov in izzivov migrantov, so se partnerji projekta ACCESS med 21. in 23. novembrom 2018 sestali na zaključni konferenci projekta v Madridu, Španija.

Na konferenci so projektni partnerji udeležencem predstavili zaključke uspešno izvedenega projekta in dobre prakse, ki so bile identificirane tekom izvajanja projekta saj le-te predstavljalo potencialne rešitve reševanja problematike in izzivov priseljencev v evropskih državah.

Projekt ACCESS se je izkazal za uspešno zgodbo iskanja rešitev problematike in izzivov priseljencev v evropskih državah in v tem obsegu prenosa uspešnih zgodb v evropske države, ki se soočajo s problematiko priseljencev in le tako uspešno rešujejo vse izzive s katerimi se soočajo.