SI / EN

ZRSZ: ZNOVA MOŽNA ELEKTRONSKA ODDAJA VLOGE ZA SUBVENCIONIRANO ZAPOSLITEV NA TREH JAVNIH POVABILIH

ZRSZ obvešča, da je od 24.4.2020 na portalu za delodajalce možno oddati vlogo za subvencionirano zaposlitev v okviru javnih povabil Zaposli.me, Spodbude za trajno zaposlovanje mladih in Spodbude za zaposlovanje oseb iz programa Učne delavnice. To pomeni, da  delodajalci lahko spet lahko pridobivajo subvencije za zaposlitev ciljnih skupin brezposelnih na omenjenih povabilih, potem ko je bilo njihovo odprtje začasno prestavljeno zaradi intenzivne nadgradnje portala za namene izvajanja interventnih ukrepov povračila nadomestila plače.

Pomembne novosti javnih povabil

  • Objava prostega delovnega mesta na ZRSZ pred oddajo ponudbe na javno povabilo ni več potrebna. Izbor kandidatov in kandidatk za subvencionirano zaposlitev je postal del postopka obravnave ponudb, podobno kot velja pri javnih povabilih za praktično usposabljanje brezposelnih. 
  • Izplačevanje subvencij poteka mesečno, za vsak polni koledarski mesec zaposlitve po izplačani plači za ta mesec oziroma po oddanem obrazcu REK-1.
  • Ni vam več treba predložiti zahtevkov za izplačilo subvencije v obliki eRačunov. 


Podrobnejše informacije o javnih povabilih lahko najdete na spletni strani ZRSZ.


Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje in Zagorje ob Savi.