SI / EN

Zaključna konferenca projekta KLJUČ

V ponedeljek, 11. junija 2018, se je RRA Zasavje v Šentjurju udeležila zaključne konference projekta za večjo zaposljivost mladih "KLJUČ", ki ga koordinira Mladinski center Trbovlje, izvaja pa se v zasavski in savinjski regiji z namenom dviga zaposljivosti in zaposlenosti mladih, vključno z ranljivimi skupinami. Projekt, ki se zaključi 15. septembra letos in v katerem so sodelovali še RA Kozjansko, Mladinski center Zagorje ob Savi, MC Šmocl Laško, Katapult in RRA Zasavje, je več kot presegel prvotno zastavljene cilje ter mladim pomagal do številnih zaposlitev.

Skozi projekt se je izkazalo, da imajo mladinski centri pomembno vlogo pri združevanju mladih, omogočajo jim varno okolje, kjer lahko preizkušajo meje varnega, združujejo ter omogočajo pridobitev številnih kompetenc neformalnega izobraževanja.

Najpomembnejša značilnost Ključa je v tem, da je projekt podal drugačen vidik zaposlovanja, ki je skozi izzive postalo bolj aktivno ter omogočilo konkretnejši stik z delodajalcem, kot samo pošiljanje in prebiranje prošenj. Udeleženci Ključa so tako pridobili večjo komunikativnost, nove izkušnje in znanja, vsi udeleženci okrogle mize pa so se strinjali, da imajo podobni projekti kot je Ključ, velik potencial tudi v prihodnosti.




*Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.




Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.