SI / EN

Z električnim kombijem po Natura 2000 območjih v občini Zagorje ob Savi

Vabimo vas na izlet z električnim kombijem po Natura 2000 območjih v občini Zagorje ob Savi v okviru projekta PRONACUL. Štart bo v petek, 30. julija 2021, ob 9:15 z glavne avtobusne postaja Zagorje, Cesta zmage 4, 1410 Zagorje ob Savi.

Spoznajte posebej varovana naravna območja v občini in njihove živalske in rastlinske vrste, ki so pomembne ne le za Slovenijo, temveč za celotno Evropo.

Predstavili vam bomo 100% električni kombi - investicijo manjšega obsega, kot ekološko inovacijo, ki predstavlja sinergijo med naravno in kulturno dediščino. Kombi v občini Zagorje ob Savi povezuje vseh 7 zavarovanih območij Natura 2000, med njimi tudi Rudarski muzej Zagorje. Vozilo je namenjeno obiskovalcem, kot tudi lokalnim prebivalcem z bolj oddaljenih podeželskih območij, s čimer bomo prispevali k zmanjšanju izpustov CO2 in PM10 delcev.

Vsak udeleženec bo prejel tudi brošuro z označenimi kolesarskimi in pohodniškimi potmi v Zagorju ter opisom lokalnih območij Nature 2000.

Obvezne so predhodne prijave na elektronski naslov: andraz.malovrh@rra-zasavje.si.

Število mest je omejeno - prijave so možne do 29. julija 2021. Izlet bo izveden v skladu z navodili in priporočili NIJZ za preprečevanje širjenja bolezni COVID – 19.

Več o projektu PRONACUL preberite TUKAJ.





Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.