SI / EN

Vabilo podjetjem in institucijam za sodelovanje v izhodni gospodarski delegaciji v Slovaško republiko

Spirit Slovenija, javna agencija vabi zainteresirana slovenska podjetja in institucije, da se udeležijo izhodne gospodarske delegacije, organizirane ob uradnem obisku predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja v Bratislavi, 22. julija 2020. Obisk gospodarske delegacije in poslovnega foruma organizirata javni agenciji SPIRIT Slovenija in SARIO v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve Republike Slovenije.

Gospodarski del obiska bo osredotočen na štiri področja, in sicer Krožno gospodarstvo, IKT pametne tehnologije in specializacija, Avtomobilska industrija in E-mobilnost ter Umetna inteligenca.

V dopoldanskem delu dogodka bo za slovenske udeležence gospodarske delegacije organiziran obisk slovaških podjetij s predstavitvijo organizacije podpornega okolja ter slovaških prebojnih rešitev na zgoraj omenjenih področjih.

Popoldanski del obiska se bo pričel s Poslovnim forumom, kateremu bosta prisostvovala tudi predsednica Slovaške Republike Zuzana Čaputová in predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Nadaljevanje popoldanskega dela bo namenjeno predstavitvi poslovnega okolja obeh držav in sodelujočih podjetij ter inštitucij, zaključilo se bo s posamičnimi B&B sestanki.

Na predvečer dogodka je predvideno srečanje udeležencev delegacije s predsednikom Borutom Pahorjem.

Elektronski obrazec za posredovanje interesa za vključitev v izhodno gospodarsko delegacijo je dostopen na spletni povezavi, rok za prijavo je 10. julij 2020.

Neposredne stroške organizacije, avtobusnega prevoza, B2B sestankov, najemov konferenčnih prostorov in pogostitev lokalnih partnerjev krijeta javni agenciji SPIRIT Slovenija in SARIO Slovaška.
Udeleženci krijejo stroške hotelske namestitve neposredno pri hotelskem ponudniku. Zaradi lažje organizacije prevoza bosta organizatorja dogodka predlagala ustrezen hotel.  

Okvirni program obiska ter več informacij najdete na tem naslovu (KLIK).Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje in Zagorje ob Savi.