SI / EN

Vabilo na Trening za relevantne deležnike v sklopu projekta PRONACUL

Vljudno vabljeni na Trening za relevantne deležnike, ki ga bo izvedlo Planinsko društvo Zagorje ob Savi v okviru projekta PRONACUL. Trening bo v petek, 22.4. 2022, ob 17:00 uri v dvorani gasilskega doma Zagorje ob Savi.

Namen treninga je promocija pohodništva in ohranjanja naravne in kulturne dediščine na varovanih območjih, ki jih v občini Zagorje ob Savi sestavlja sedem območij Nature 2000.
V prvem delu treninga bo predstavnik Planinskega društva Zagorje ob Savi predstavil pravilno gibanje oziroma hojo na pohodniških poteh in pa opremo katero potrebujemo na teh poteh.

V drugem delu treninga pa bodo relevantni deležniki aktivno sodelovali pri sooblikovanju nadaljnjega razvoja območij Nature 2000 v Zagorju ob Savi, čemur bo sledila aktivna predstavitev slikovnega materiala iz navedenih območji.

Med obema deloma naše delavnice pa bo mogoče spoznati tudi večji del planinske in pa plezalne opreme, katera se uporablja v letnih ali zimskih razmerah v Slovenskih gorah.

Vljudno vas prosimo za predhodno prijavo na elektronski naslov: pdzagorje@pzs.si ali na telefon 051 263 180,031 229 407.           



         




Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.