SI / EN

V Zagorju 9. redna seja Razvojnega sveta zasavske regije

V ponedeljek, 12. februarja 2018, se je na 9. redni seji sestal Razvojni svet zasavske regije (RSR). Sejo je vodil predsednik RSR Majtaž Švagan, udeležilo pa se je je 18 članov ter poslanec v Državnem zboru RS g. Ivan Hršak (DeSUS) in poslanka ga. Vojka Šergan (SMC).


Na seji so članice in člani RSR obravnavali in sprejeli predlog najpomembnejših projektov za uvrstitev v osnutek dopolnjenega Dogovora za razvoj regije Zasavje, ki ga bo Regionalna razvojna agencija Zasavje v četrtek, 15. februarja, posredovala Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo. Projekti bodo omogočili izkoriščanje najpomembnejših razvojnih potencialov in prednosti regije, odpravljali ključne razvojne ovire regije in uresničevali regijske razvojne specializacije v dogovor za razvoj regije Zasavje.

Članice in člani RSR so med drugim sprejeli tudi sklep v zvezi s predlogom Zakona o načinu izgradnje infrastrukture in pogojih koncesije za izkoriščanje energetskega potenciala srednje Save (ZNIIPKEPS), ki ga je 1. februarja vložil poslanec DeSUS, g. Ivan Hršak.

Razvojni svet zasavske regije namreč zahteva, da Vlada RS pripravi, uskladi s deležniki (lokalne skupnosti, koncesionar) in sprejme vse dokumente glede gradnje hidroelektrarn na srednji Savi hkrati (Koncesijsko pogodbo za rabo vode za proizvodnjo električne energije na delih vodnega telesa reke Save od Ježice do Suhadola; Pogodbo o ureditvi načina izvajanja koncesije za rabo vode za proizvodnjo električne energije na delih vodnega telesa reke Save od Ježice do Suhadola in nabor projektov).
Razvojni svet zasavske regije posebej poudarja zahtevo, da se vsi dokumenti podpišejo hkrati in šele po potrditvi na občinskih svetih občin podpisnic in Razvojnem svetu zasavske regije.





RRA Zasavje




Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.