SI / EN

Usposabljanje trenerjev in izmenjava izkušenj na področju proizvodnje kompozitov


Regionalna razvojna agencija (RRA) Zasavje se je v tednu od 16. do 20. 5. 2022 kot partner v projektu  CompoWIN - More Skilled Hands for Hi-Tech Production udeležila Usposabljanja trenerjev in izmenjava izkušenj na področju kompozitne industrije, ki ga je organiziral partner v projektu AFORM X. Na srečanju so partnerji oblikovali smernice za elaboracijo uporabnega in privlačnega sistema usposabljanja za prihodnje proizvajalce kompozitnih materialov, pilotno izvedbo usposabljanja za projektne partnerje v Slovenije ter sistem za hitro prevzemanje tečaja za kompozitno industrijo s strani izobraževalnih in komercialnih organizacij.
 
Sistem usposabljanja predstavlja enega od pomembnih rezultatov projekta. Drugi enako pomemben rezultat bo zmožnost, da se ta sistem usposabljanja zelo hitro uvede v organizacije brez predhodnih izkušenj s kompoziti. Program usposabljanja bo namenjen razvoju celovitega izobraževalnega programa in vsebin, prilagojenih posebnim potrebam in zahtevam kompozitne industrije. Obstoječa izobraževalna vsebina CompoHUB bo skupaj z novo razvitimi moduli usposabljanja tvorila celovito ponudbo usposabljanja, ki bo zapakirana in razširjena v partnerskih državah kot program usposabljanja "Proizvajalec kompozitov - moj prihodnji poklic". Vzporedno s procesom pilotiranja bo posodobljen in lokaliziran program usposabljanja integriran v popolnoma posodobljeno platformo za e-izobraževanje CompoHUB.






Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.