SI / EN

Sprejet projekt za sofinanciranje večgeneracijskih centrov

Zasavska ljudska univerza je uspešno kandidirala na javnem razpisu Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti za sofinanciranje večgeneracijskih centrov.

Včeraj so izvajalci, ki so uspešno kandidirali na omenjenem javnem razpisu MDDSZ, podpisali pogodbe o sofinanciranju projektov.

V Zasavju bo delovanje Medgeneracijskega središča Zasavje sofinancirano vse do leta 2021.

Partnerja v projektu sta Mladinski center Hrastnik in Mladinski Center Zagorje.

Cilj javnega razpisa je bil vzpostaviti mrežo 15 večgeneracijskih centrov, ki bodo izvajali petletne preventivne programe namenjene socialnemu vključevanju ranljivih družbenih skupin in preprečevanju zdrsa v socialno izključenost.

Izbrani projekti so enakomerno geografsko razpršeni po Sloveniji in na ta način omogočajo široko dostopnost do preventivnih programov. Sredstva za financiranje projektov se zagotavljajo v okviru proračuna, delno pa jih zagotavlja Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Skupna razpoložljiva višina sredstev za leta od 2017 do 2021 znaša 8.625.000,00 EUR.



Več informacij je na voljo na tej povezavi.




Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.