SI / EN

Socialna aktivacija dolgotrajno brezposlenih v Trbovljah in Hrastniku

Trbovlje, Hrastnik, 23. avgust 2018 - Regionalna razvojna agencija Zasavje (RRA Zasavje) je do marca 2019 podporni partner dveh projektov socialne aktivacije dolgotrajno brezposelnih v občinah Trbovlje in Hrastnik. Včeraj in danes so sodelavci RRA Zasavje udeležencem projektov predstavili program Podjetno v svet podjetništva – Hrastnik, Radeče, Trbovlje (PVSP HRT), ki ga RRA Zasavje izvaja v sklopu Programa spodbujanja konkurenčnosti in ukrepov razvojne podpore za območje občin Hrastnik, Radeče in Trbovlje, sofinanciranega s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

 
Oba projekta socialne aktivacije sicer koordinira JZ SOCIO - Javni zavod za socialno varstvene dejavnosti iz Celja, v sklopu vsakega od njiju pa se bosta do konca izvajanja projektov izvedla dva 6-mesečna programa. V vsak program bo do konca tega leta vključenih 15 udeležencev, skupaj v vsaki občini trideset.

Ključni cilj projektov je, da bodo koordinatorji v sodelovanju s pridruženimi partnerji razvili in izvajali programe socialne aktivacije ter s svojimi ukrepi in aktivnostmi na celovit način prispevali k reševanju problema socialne izključenosti in tveganja revščine za osebe iz ciljnih skupin v občinah Trbovlje in Hrastnik.

Udeleženci programa PVSP HRT, ki se trenutno izvaja na Katapultu v Trbovljah in v katerega so udeleženci vključeni do konca oktobra letos, so udeležencem programa socialne aktivacije nakratko predstavili svoje podjetniške ideje, ki jih razvijajo v sklopu programa.

Vloga RRA Zasavje kot pridruženega partnerja v projektu je v prepoznavanju problematike oseb iz ciljnih skupin in možnosti njihovega vključevanja v aktivnosti RRA Zasavje ter povezovanje z različnimi deležniki v lokalnem okolju in možnost nadaljnjega povezovanja.
 
 

 

 
 
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.









Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.