SI / EN

Širimo znanja in poznanstva


Predstavnica Regionalne razvojne agencije Zasavje se je med 10. in 12. oktobrom 2018 udeležila medregionalnega dogodka v Bratislavi, ki je bil namenjen spoznavanju programa Evropa za državljane (EZD) ter spoznavanju partnerjev iz držav Srednje Evrope.  

Tridnevni dogodek je bil sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela, vse aktivnosti pa so vključevale mednarodno noto ter skupinsko delo.

V prvem delu je vodja programa EZD pri Evropski komisiji predstavil splošne značilnosti programa ter njegove usmeritve za prihodnost, posamezniki različnih držav so predstavili uspešne zgodbe, nato pa so v drugem delu udeleženci predstavili svoje želje in motivacijo za udeležbo na seminarju.
Praktični del je bil sestavljen iz skupinskega razvoja projektnih idej. Mednarodna in medsektorska zasnova skupin je omogočila, da so ideje dobile transnacionalni in medsektorski značaj, sočasno pa so se pojavili prvi obrisi partnerstev.

Zadnji del dogodka je bil namenjen predstavitvi posameznih projektnih idej. Naloga publike, ki so jo sestavljali udeleženci in predstavniki kontaktnih točk programa EZD, je bila, da poda povratno informacijo ter dodatne predloge, ki bi še izboljšali posamezne ideje, s tem pa omogočili večjo možnost uspešnega sodelovanja projekta znotraj programa Evropa za državljane.

Z udeležbo na dogodku smo okrepili vezi z organizacijami iz Srednje Evrope, pridobili nove informacije in znanja s področja razvoja idej, predvsem pa smo lahko predstavili delovanje naše organizacije in projekt ACCESS, kjer RRA Zasavje sodeluje kot partner in je sofinanciran s strani programa Evropa za državljane.

Celoten dogodek je potekal pod okriljem slovaške kontaktne točke programa EZD, slovenskim udeležencem pa je udeležbo omogočil CMEPIUS – Center Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja, ki je med drugim hkrati tudi sedež slovenske kontaktne točke programa Evropa za državljane.








Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.