SI / EN

SEE MEET 2023

25. in 26. 10. 2023 je v Mariboru letos že osmič zapored potekal eden največjih dogodkov za mednarodno poslovno mreženje v Sloveniji - SEE MEET 2023, ki smo se ga kot ambasadorji dogodka udeležili tudi sodelavci Regionalne razvojne agencije Zasavje. Rdeča nit tokratnega dvodnevnega srečanja je bila Zeleno in digitalno oziroma edinstvene sinergije med zelenimi, trajnostnimi rešitvami in digitalnimi tehnologijami. Dogodek, ki predstavlja odlično priložnost za vnaprej dogovorjena srečanja z izbranimi podjetji, interaktivne okrogle mize ter diskusije in navdihujoča predavanja strokovnjakov s posameznih področij, vključno s t. i. gladiatorskimi piči, je letos privabil več kot 120 udeležencev iz 13 držav.

Koncept poslovnih srečanj SEE MEET temelji na vnaprej dogovorjenih sestankih med udeleženci, kar jim omogoča temeljito pripravo na pogovor s posameznim podjetjem ter največji možen izkoristek  časa, saj se v kratkem času srečajo z veliko več podjetji, kot bi se sicer. Vnaprej dogovorjena srečanja med udeleženimi podjetji trajajo 25 minut, nato pa se sogovorniki zamenjajo, kar podjetjem omogoča enostaven, hiter in finančno ugoden način za sklepanje novih poslov.

Letošnje srečanje je rezultat partnerskega sodelovanja med Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport, agencijo SPIRIT Slovenija, Razvojnim centrom Novo mesto, Regionalno razvojno agencijo Podravje, Evropskim digitalnim inovacijskim središčem, Ministrstvom za digitalno preobrazbo in drugimi partnerji.


Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.