SI / EN

RRA ZASAVJE PODPISALA LISTINO RAZNOLIKOSTI

RRA Zasavje je danes v Ljubljani kot ena izmed 104-ih slovenskih organizacij podpisala t.i. Listino raznolikosti. Poleg RRA Zasavje je listino podpisalo tudi Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter številna podjetja in nevladne organizacije.


Z listino se podpisniki zavežejo k preprečevanju vseh oblik diskriminacije in k oblikovanju politike raznolikosti, ki promovira enake možnosti, vključenost in raznolikost, s prepoznavanjem individualnih spretnosti.

Poleg RRA Zasavje je iz zasavske regije listino podpisala tudi Steklarna Hrastnik. RRA Zasavje je hkrati tudi prva regionalna razvojna agencija v Sloveniji, ki je pristopila k podpisu.

Listine raznolikosti so ena izmed aktualnih prostovoljnih evropskih iniciativ raznolikosti, s ciljem spodbuditi organizacije (zasebne, javne) k implementaciji in razvoju politike raznolikosti znotraj organizacij. Od leta 2012 do danes so listino podpisali že v 22-ih evropskih državah.

V Sloveniji podpis listine koordinira Zavod Šentprima, ki je leta 2012 na povabilo Evropske platforme Listin raznolikosti, Evropske komisije in Sveta Evrope, pristopilo k pripravi aktivnosti za sprejem Listine raznolikosti.

Današnji slavnostni podpis je potekal pod častnim pokroviteljstvom ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, mag. Ksenije Klampfer.






Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.