SI / EN
Kolodvorska cesta 2, 1410 Zagorje ob Savi, Slovenija
info@rra-zasavje.si
RRA ZASAVJE PODPISALA LISTINO RAZNOLIKOSTI
05
Dec

RRA ZASAVJE PODPISALA LISTINO RAZNOLIKOSTI

RRA Zasavje je danes v Ljubljani kot ena izmed 104-ih slovenskih organizacij podpisala t.i. Listino raznolikosti. Poleg RRA Zasavje je listino podpisalo tudi Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter številna podjetja in nevladne organizacije.


Z listino se podpisniki zavežejo k preprečevanju vseh oblik diskriminacije in k oblikovanju politike raznolikosti, ki promovira enake možnosti, vključenost in raznolikost, s prepoznavanjem individualnih spretnosti.

Poleg RRA Zasavje je iz zasavske regije listino podpisala tudi Steklarna Hrastnik. RRA Zasavje je hkrati tudi prva regionalna razvojna agencija v Sloveniji, ki je pristopila k podpisu.

Listine raznolikosti so ena izmed aktualnih prostovoljnih evropskih iniciativ raznolikosti, s ciljem spodbuditi organizacije (zasebne, javne) k implementaciji in razvoju politike raznolikosti znotraj organizacij. Od leta 2012 do danes so listino podpisali že v 22-ih evropskih državah.

V Sloveniji podpis listine koordinira Zavod Šentprima, ki je leta 2012 na povabilo Evropske platforme Listin raznolikosti, Evropske komisije in Sveta Evrope, pristopilo k pripravi aktivnosti za sprejem Listine raznolikosti.

Današnji slavnostni podpis je potekal pod častnim pokroviteljstvom ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, mag. Ksenije Klampfer.