SI / EN
Kolodvorska cesta 2, 1410 Zagorje ob Savi, Slovenija
info@rra-zasavje.si
RRA Zasavje na Tednu sredozemske obale in makroregionalnih strategij ter na dogodku Sladka Istra
08
Oct

RRA Zasavje na Tednu sredozemske obale in makroregionalnih strategij ter na dogodku Sladka Istra

Regionalna razvojna agencija Zasavje se je v petek, 28. septembra 2018, udeležila dogodka Tematsko usmerjevalne skupine EUSAIR – Sustainable tourism (TSG 4), ki je potekal v okviru  Tedna sredozemske obale in makroregionalnih strategij na slovenski obali med 18. in 28. septembrom 2018.

Na Fakulteti za humanistične študije v Kopru smo predstavili projektni predlog ProNaCul – Spodbujanje naravne in kulturne dediščine za razvoj trajnostnega turizma na zavarovanih območjih, s katerim smo se v mesecu juniju kot vodilni partner prijavili na drugi javni razpis programa Interreg Adrion. Dogodek je bil namenjen obravnavi projektov s področja turizma in identifikaciji možnosti podpore projektov s strani EUSAIR Facility Point in EUSAIR Facility Point Plus.

Na povabilo Mestne občine Koper smo se udeležili tudi dogodka Sladka Istra, ki je potekal med 28. in 30. septembrom v Kopru. Mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov je največja tovrstna prireditev v Sloveniji, saj se je na več kot 140 stojnicah, ki so bile tematsko razporejene po petih mestnih prizoriščih z bogatim spremljevalnim programom v treh dneh zvrstilo več kot 60 tisoč ljudi.