SI / EN

RRA Zasavje na Tednu sredozemske obale in makroregionalnih strategij ter na dogodku Sladka Istra

Regionalna razvojna agencija Zasavje se je v petek, 28. septembra 2018, udeležila dogodka Tematsko usmerjevalne skupine EUSAIR – Sustainable tourism (TSG 4), ki je potekal v okviru  Tedna sredozemske obale in makroregionalnih strategij na slovenski obali med 18. in 28. septembrom 2018.

Na Fakulteti za humanistične študije v Kopru smo predstavili projektni predlog ProNaCul – Spodbujanje naravne in kulturne dediščine za razvoj trajnostnega turizma na zavarovanih območjih, s katerim smo se v mesecu juniju kot vodilni partner prijavili na drugi javni razpis programa Interreg Adrion. Dogodek je bil namenjen obravnavi projektov s področja turizma in identifikaciji možnosti podpore projektov s strani EUSAIR Facility Point in EUSAIR Facility Point Plus.

Na povabilo Mestne občine Koper smo se udeležili tudi dogodka Sladka Istra, ki je potekal med 28. in 30. septembrom v Kopru. Mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov je največja tovrstna prireditev v Sloveniji, saj se je na več kot 140 stojnicah, ki so bile tematsko razporejene po petih mestnih prizoriščih z bogatim spremljevalnim programom v treh dneh zvrstilo več kot 60 tisoč ljudi.




Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.