SI / EN

RRA ZASAVJE NA SLOVENSKO - NEMŠKEM DNEVU VODIKA

"Let's talk future", so bile uvodne besede na mednarodni vodikovi konferenci z naslovom Slovenian - German Hydrogen day, kjer so bili prisotni tudi predstavniki Regionalne razvojne agencije Zasavje.

Dogodek je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije, v sodelovanju s slovensko - nemško gospodarsko zbornico in nemškim veleposlaništvom v Ljubljani.

Na dogodku so bile izpostavljene priložnosti zelenih vodikovih tehnologij, evropske strateške usmeritve na področju vodika in aktualne prakse. Po besedah ministra za visoko šolstvo, znanost in inovacije, Igorja Papiča, je potrebno v Sloveniji začeti razpravljati o večjih demonstracijskih vodikovih projektih.

Takšen projektni koncept so v sodelovanju s partnerji za zasavsko regijo na Regionalni razvojni agenciji Zasavje že pripravili in za njegov razvoj pridobili tudi tehnično pomoč na razpisu H2regions.eu, ki se izvaja v okviru programa Clean Hydrogen partnership.

Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.