SI / EN

RRA Zasavje na Slovenskih regionalnih dnevih


Ekipa Regionalne razvojne agencije Zasavje se je 18. in 19. oktobra 2018 udeležila Slovenskih regionalnih dnevov, ki so tokrat potekali v Podčetrtku.


Gre za že tradicionalni dogodek, ki je namenjen predstavitvi izvajanja in priporočil za izvajanje regionalne politike v Sloveniji, soočenju mnenj in idej pristojnega vladnega ministrstva, vladnih organov, regionalnih razvojnih agencij, občin, drugih regionalnih akterjev in akademske sfere.


Letošnja tema simpozija so bili ''Izzivi regionalnega razvoja'', s čimer so organizatorji (Geografski inštitut Antona Melika Znanstvenoraziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Slovenski regionalni razvojni sklad in Združenje regionalnih razvojnih agencij) želeli obogatiti doprinos k regionalnemu razvoju, razpravi o aktualnih temah s področja regionalnega razvoja ter h kakovostnejšim odločitvam.

Osrednja tema prvega dne je bila posvečena izkušnjam in izzivom spodbujanja regionalnega razvoja, osrednja tema drugega dne pa so predstavljale strategije razvoja 12 regij ob pripravi regionalnih razvojnih programov in regionalnih prostorskih planov, smernicam glede prostorskega razvoja regij, predstavljena pa sta bila tudi dva raziskovalna projekta:

  • ZRC SAZU: CRP 2016: Model povezovanja prostorskega in razvojnega načrta na regionalni ravni
  • Urbanistični inštitut RS: Metodologija za popis poslovnih con in subjektov inovativnega okolja na območju Slovenije, izvedba terenskega popisa in vzpostavitev ažurne evidence.
 
Poleg udeležbe na predavanjih, imajo udeleženci tudi priložnost za utrjevanje poslovnih in prijateljskih vezi ter za izmenjavo mnenj med prakso in znanostjo.
 
Program letošnjih Slovenskih regionalnih dnevov najdete tukaj.

Vir naslovne fotografije: FB stran EU Skladi







Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.