SI / EN

RRA ZASAVJE NA MEDNARODNI POSLOVNI KONFERENCI SEEMEET 2019


V sredo, 16.10. in četrtek, 17.10. smo se predstavniki RRA Zasavje udeležili poslovnega srečanja Jugovzhodne Evrope SeeMeet 2019 v Mariboru, na kateri smo sodelovali tudi kot soorganizatorji.
 
Mednarodno poslovno srečanje, katerega namen je medsebojno povezovanje podjetij iz Slovenije in tujine vsako leto, je vsako leto deležno vedno več zanimanja. V letu 2019 je bilo na dogodku prisotnih več kot 190 udeležencev iz 136 podjetij.
 
Največje delegacije podjetij so bile iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in Italije. Dogodka so se udeležili tudi predstavniki iz Avstrije, Francije, Kosova, Turčije, Malte, Nizozemske, Anglije, Ukrajine, Bolgarije in Nepala.


 Osnovni cilj projekta je ponuditi platformo, v okviru katere lahko podjetja najdejo ali nadgradijo že obstoječe poslovne povezave v Jugovzhodni Evropi in se povežejo z novimi poslovnimi partnerji ter tako pridobijo nove poslovne priložnosti.
 

Prve analize dogodka kažejo uspeh, saj so podjetja v dveh dneh opravila povprečno 9,69 formalnih in 5,41 neformalnih sestankov, ki so po presoji obiskovalcev obetali približno 5,47 bodočih poslovnih sodelovanj. Udeleženci so SeeMeet 2019 v primerjavi z ostalimi tovrstnimi dogodki ocenili z oceno 4,52. Kar 75% udeležencev pa je potrdilo, da se tudi naslednje leto dogodka zagotovo udeležijo.
 
Dogodek organizirajo:
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
SPIRIT Slovenija, Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma
Razvojni center Novo mesto
Razvojni center Murska Sobota
Regionalna razvojna agencija Zasavje
Regionalna razvojna agencija Posavje
mreža Enterprise Europe network
Mariborska razvojna agencija
Regionalna razvojna agencija Koroška
Razvojna agencija Savinjske regije
Regionalna razvojna agencija Zeleni Kras
Razvojna agencija ROD Ajdovščina
Razvojni informacijski center Bela Krajina
Razvojni center Kočevje Ribnica d.o.o.



 







Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.