SI / EN

RRA ZASAVJE NA MEDNARODNI POSLOVNI KONFERENCI SEEMEET 2018


V sredo, 10.10. in četrtek, 11.10. smo se predstavniki RRA Zasavje udeležili poslovnega srečanja Jugovzhodne Evrope SeeMeet 2018 v Mariboru, na kateri smo sodelovali tudi kot soorganizatorji.
 
Namen srečanja je medsebojno povezovanje podjetij iz Slovenije in tujine. V dveh dneh so se podjetja tako lahko udeležila na kar 15 poslovnih sestankih ter s tem pridobila številne nove poslovne priložnosti ter kontakte za nadaljnje sodelovanje.
 
Poleg slovenskih, so bila na dogodku prisotna tudi podjetja in organizacije iz Avstrije, Madžarske, Italije, Rusije, Srbije, Turčije in Velike Britanije.

Prve analize dogodka kažejo uspeh, saj so podjetja v dveh dneh opravila povprečno 11 formalnih in 6 neformalnih sestankov, ki so po presoji obiskovalcev obetali približno 6 bodočih poslovnih sodelovanj. Skladno s tem je kot največjo korist dogodka See Meet 2018 kat 77,8 % udeležencev izbralo nove poslovne kontakte. Kar 87% udeležencev pa je potrdilo, da se tudi naslednje leto dogodka zagotovo udeležijo.
 
Dogodek organizirajo:
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
SPIRIT Slovenija, Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma
Mariborska razvojna agencija
Regionalna razvojna agencija Koroška
Razvojni center Novo mesto
Razvojni center Murska Sobota
Regionalna razvojna agencija Posavje
Razvojna agencija Savinjske regije
Regionalna razvojna agencija Zasavje
Razvojni informacijski center Bela Krajina
Razvojni center Kočevje Ribnica d.o.o.
 
Kot partner pri organizaciji se je letošnje leto dogodku pridružil tudi Pomurski tehnološki park.


 







Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.