SI / EN

RRA Zasavje na izmenjavi na Madžarskem


Regionalna razvojna agencija Zasavje se je pretekli teden v sklopu projekta »exchangeEU« udeležila mednarodne izmenjave na Madžarskem. Srečanje je nastalo kot posledica uspešne prijave projekta »Job Shadowing«, kjer je RRA Zasavje predstavila dobre prakse na področju pravičnega prehoda v Zasavju, vzpostavitve energetskih skupnosti ter sprememb ekonomske strukture v Zasavju s poudarkom na razvoju turizma. 
 
Na srečanju so sodelujoči partnerji iz različnih držav predstavili dobre prakse in projektne predloge v luči nadaljnjega razvoja sklada za pravičen prehod premogovnih regij. RRA Zasavje se je sestala z županoma Bukkabrany-a in Visonte, s predstavniki Termoelektrarne Matra, gospodarske zbornice regije Heves, ministrstva za energijo ter katoliške univerze Eszterházy Károly in njihovimi študenti. Kot primer dobrih praks so si udeleženci ogledali muzej Banyasz Emlekhaz, mesto Visonta, ki se ogreva in pridobiva električno energijo iz termoelektrtarne Matra in notranjost elektrarne, toplarno Felsovarosi, hidroelektrarno Kiskore, sončno elektrarno Tiszabo ter podjetje Xella Ytong.




Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.