SI / EN

RAZNOLIKOST NA ZASAVSKIH KROŽNIKIH

RRA Zasavje včeraj, danes in jutri (8. - 10. maj) gosti predstavnike šestih partnerskih organizacij iz štirih držav, s katerimi sodeluje v mednarodnem projektu "ACCESS - Skupni izzivi, izkušnje in rešitve za migrante", financiranem iz programa Evropa za državljane.

Na zagorski OŠ Toneta Okrogarja so si danes ogledali prakse dela z otroci, ki so se nedavno preselili v Slovenijo, popoldne pa so se udeležili dogodka Južna, Južna! in usposabljanja za izvedbo Žive knjižnice

Pri programski zasnovi in izvedbi projekta je Regionalna razvojna agencija Zasavje moči združila z  Punkt - Laboratorij za kreativne industrije, Mladinski center Zagorje ob Savi in OŠ Toneta Okrogarja

Nekaj utrinkov dogodka Južna, južna! je na voljo v spodnji galeriji, z dopoldanske aktivnosti na OŠ Toneta Okrogarja pa na družabnem omrežju Punkt - Laboratorij za kreativne industrije.



Več o projektu ACCESS je na voljo na tej povezavi.









Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.