SI / EN

Priložnost za sodelovanje v Lokalni energetski skupnosti Hrastnik

Spoštovani prebivalci Hrastnika, podjetja, industrijski partnerji in javni zavodi! Vabimo vas, da se pridružite in aktivno sodelujete pri vzpostavitvi Lokalne energetske skupnosti Hrastnik (LES Hrastnik). Lokalna energetska skupnost (LES) je inovativni koncept, ki omogoča najučinkovitejši sistem lokalne proizvodnje in porabe električne energije ter spodbuja uporabo obnovljivih virov energije (OVE) in učinkovite rabe energije (URE).

Zbiramo prijave vseh, ki vas zanima sodelovanje pri razvoju lokalne energetske skupnosti v Hrastniku. Imamo idejo in načrt o ustvarjanju lokalne energetske skupnosti, kjer bi se povezali različni deležniki iz Hrastnika (gospodinjstva, podjetja, javni zavodi in drugi) z namenom povečati stopnjo samooskrbe z energijo na določen območju in omogočiti ekonomske koristi prebivalcev, podjetij, javnih institucij in drugih.

Če vas zanima, kaj se dogaja, in bi radi bili obveščeni, izpolnite obrazec na TEJ POVEZAVI. Obrazec vas ne obvezuje k ničemer. Lahko samo spremljate, kaj se dogaja, delite svoje mnenje ali pa se, če boste želeli, kasneje tudi aktivneje vključite v loklano energetsko skupnost. Vaši podatki nam bodo bistveno pripomogli pri razvoju energetske skupnosti.

Več informacij v priloženem vabilu.

Dokumenti


Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.