SI / EN

Predstavitev rezultatov projekta PONI na 55. sejmu MOS

Gospodarsko interesno združenje regionalnih razvojnih agencij (RRA GIZ), med katerimi je tudi Regionalna razvojna agencija Zasavja, se je 15. septembra aktivno predstavilo na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju. Predstavniki združenja so se med drugim udeležili javne razprave o prihodnosti regionalnega razvoja, v kateri so sodelovali minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek in državna sekretarka Andreja Katič in člani Obrtno podjetniške zbornice.

V sklopu panelnega dela Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj so Regionalne razvojne agencije predstavile rezultate projekta PONI – Podjetno nad izzive. Rezultate podjetniškega projekta je udeležencem mednarodnega sejma predstavila vodja projekta na BSC Kranj in notranja mentorica Taja Nograšek. Projekt PONI se je med leti 2019 – 2023 izvajal v osmih statističnih regijah po Sloveniji: Gorenjska, Primorsko-notranjska, Podravska, Pomurska, Jugovzhodna, Osrednjeslovenska, Koroška in Obalno-kraška. S pomočjo projekta so udeleženci svojo poslovno idejo v 4 mesecih spremenili v pravo podjetje. Na predstavitvi so obiskovalci lahko spoznali tudi šest »zlatih PONI-jev«, ki so predstavili svoje ideje in podali pozitivne komentarje o njihovi izkušnji v podjetniškem projektu.

"Kljub različnemu številu razpisov v različnih obdobjih izvajanj lahko sklenemo, da je bilo prijav trikrat več kot na koncu izbranih kandidatov – notranji mentorji so tako opravili skoraj 1700 razgovor s potencialnimi podjetniki, da so na koncu izbrali 642 udeležencev," je poudarila Taja Nograšek in dodala, da lahko z gotovostjo trdimo, da PONI je vseslovenski projekt, saj so udeleženci programa prihajali iz 120-ih občin širom države. V projektu so prevladovale ženske, povprečna starost potencialnih podjetnikov v vseh regijah je bila 33 let. Glavni namen projekta je ustanovitev novih pravnih oseb in zahvaljujoč projektu PONI je Slovenija bogatejša za kar 249 podjetij.


Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.