SI / EN

Predstavitev podjetniških projektov trboveljske gimnazije in ekonomske šole

Predstavniki Regionalne razvojne agencije Zasavje so se 26. 5. 2022 v Trbovljah udeležili dogodka »Z ustvarjalnostjo in delom do znanja«, ki ga je organizirala Gimnazija in ekonomska srednja šola Trbovlje. Na dogodku so dijaki predstavili najboljše podjetniške projektne naloge v okviru poklicne mature ter predstavili tudi delovanje šolskega podjetja Melšpajzkišta (prodaja sladkih domačih dobrot), ki so ga vodili dijaki.

Jernej Lipar iz RRA Zasavje, sicer tudi sam podjetniški mentor, je izpostavil, da so tovrstni projekti ključni za razvoj ustvarjalnosti in podjetnosti mladih. "Dijaki so v predstavitvah s svojim znanjem in navdušenjem nad podjetništvom skozi svoje projekte pokazali, da ima gospodarstvo v regiji lepo prihodnost," je povedal Lipar in dodal, da so tovrstni projekti zelo pomembni za pridobivanje ustreznega znanja pri mladih, ki bodo pripeljala do zagona novih podjetij, ustvarjanja delovnih mest z visoko dodano vrednostjo in splošnega razvoja regije.






Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.