SI / EN

Javno povabilo podjetjem: Gospodarska delegacija na Poljsko, Katowice, 15.-17. oktober 2019

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Ministrstvo za zunanje zadeve v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije, Javno agencijo SPIRIT Slovenija ter veleposlaništvom RS v Varšavi vabita zainteresirana slovenska podjetja k udeležbi v gospodarski delegaciji, ki bo med 15. in 17. oktobrom letos obiskala mesto Katowice na Poljskem. Delegacijo bo vodil minister Zdravko Počivalšek.
 
Mesto Katowice je glavno mesto in središče znanosti, kulture, industrije, gospodarstva, trgovine in transporta poljskega vojvodstva Zgornja Šlezija v jugozahodnem delu države. Čeprav je bila regija v preteklosti poznana predvsem po težki industriji (premogovništvo in jeklarstvo), pa se je v zadnji letih lokalno gospodarstvo močno prestrukturiralo. Širša okolica mesta Katowice se s svojim gospodarstvom  uvršča na visoko 16. mesto po ustvarjenem BDP v okviru Evropske unije.
 
Ob obisku slovenske delegacije bo v torek, 15. oktobra 2019, organizirana bilateralna gospodarska konferenca z B2B poslovnimi sestanki med slovenskimi in poljskimi gospodarstveniki. Glede na to, da se naslednji dan v Katowicah začne tri dnevni 9. evropski kongres malih in srednjih podjetij pa lahko slovenska podjetja izkoristijo svoj obisk za vzpostavitev novih poslovnih povezav in predstavitve svojih poslovnih interesov še v veliko večjem obsegu – tudi s predstavniki podjetij iz drugih držav. Na kongresu organizatorji pričakujejo preko 7500 udeležencev (preko 1000 podjetij in institucij) v okviru 37 tujih delegacij.
 
Za mala, mikro in srednje velika podjetja obstaja možnost sofinanciranja stroškov aktivnosti vezanih na udeležbo na obravnavanem dogodku, do višine 60 % upravičenih stroškov v okviru spodbud Slovenskega podjetniškega sklada.
 
Vašo udeležbo v delegaciji potrdite tako, da najkasneje do petka, 6. septembra 2019, vrnete izpolnjeno prijavnico (Company profile) v angleškem jeziku. Število udeležencev v delegaciji je omejeno, prijave organizatorji sprejemajo do zasedbe razpoložljivih prostih mest. Po pisni potrditvi vaše prijave s strani organizatorjev boste kontaktirali agencijo HRG za rezervacijo letalskega prevoza in nastanitve.

Dodatne informacije:
g. Marko Jare, Gospodarska zbornica Slovenije, tel: 01 5898 158, e-pošta: marko.jare@gzs.si in
g. Rok Tomšič, Ministrstvo za zunanje zadeve RS, tel: 01 478 2426.




Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.