SI / EN

Informativni dan programa Ustvarjalna Evropa

RRA Zasavje v sodelovanju z Motovilo (Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji) organizira informativni dan Ustvarjalne Evrope v Zasavju, natančneje v Hrastniku, ki bo potekal v sredo, 19. aprila 2017 od 10.00 do 13.15 ure.
 
Program EU Ustvarjalna Evropa je v obdobju 2014-2020 glavni vir za financiranje evropskih kulturnih projektov. Program Ustvarjalna Evropa združuje nekdanja programa Kultura (za kulturni sektor) in MEDIA (za filmsko in avdiovizualno področje) in je namenjen kulturnim in ustvarjalnim organizacijam, ki razvijajo evropske projekte in s tem na mednarodni ravni prispevajo k varovanju in spodbujanju evropske kulturne in jezikovne raznolikosti ter krepijo konkurenčnost kulturnih in ustvarjalnih sektorjev.

Za koga?
Namen informativnega dne je omogočiti ustvarjalcem, producentom, zavodom, društvom in podjetjem na področju kulture in avdiovizualne dejavnosti, da se seznanijo s prioritetami, strukturo in aktualnimi razpisi za sofinanciranje projektov v okviru programa Ustvarjalna Evropa.

Program bo predstavila Maša Ekar, predstavnica Centra Ustvarjalna Evropa v Sloveniji.

O svojih izkušnjah pri mednarodnem mreženju, usposabljanju in prijavljanju na razpise bo spregovorila predstavnica organizacije, ki uspešno sodeluje v programu Ustvarjalna Evropa.

Po zaključku bo čas tudi za individualna svetovanja (namenjena samo organizacijam, ki imajo že konkretno izdelano projektno idejo, ki bi jo želeli prijaviti na razpise programa Ustvarjalna Evropa).

Prosimo vas, da se na individualno svetovanje predhodno prijavite. Da bo svetovanje čim bolj učinkovito vas prosimo, da predhodno pošljete 1-2 strani dolg osnutek projektne ideje.

Za svetovanje se lahko prijavite na lucija.staut@rra-zasavje.si, do torka, 18. aprila 2017 do 13.ure.


OKVIRNI PROGRAM:

9:45-10:00 registracija udeležencev
10:00-11:00 predstavitev programa Ustvarjalna Evropa (Maša Ekar)
11:00-11:45 pogovor s predstavnico uspešnega projekta
11:45-12:15 pogostitev
12:15-13:15 individualno svetovanje

————————-

PRIJAVE za informativni dan zbiramo do torka, 18. aprila 2017 do 13. ure na e-naslov: lucija.staut@rra-zasavje.si

Udeležba na dogodku je brezplačna, obvezne pa so prijave. Ob prijavi obvezno navedite ime organizacije, ime in priimek udeleženke/-ca ter kontaktne podatke!

LOKACIJA: Mladinski center Hrastnik, Naselje Aleša Kaple 9a, 1430 Hrastnik



Osnovne informacije v zvezi s programom USTVARJALNA EVROPA so na voljo TUKAJ.














Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.